MENIU

Fostul deputat PDL Florin Anghel, audiat la DNA Ploiești. Ce acuzaţii i se aduc

Fostul deputat PDL Florin Anghel, care s-a prezentat joi dimineața la sediul DNA Ploiești, este audiat de procurorii anticorupție în legătură cu afacerea "Ciuperceasca", prejudiciul în acest dosar fiind estimat la 18 milioane lei.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, în perioada în care Anghel a fost președinte al Consiliului Județean Prahova, autoritățile ar fi vândut la prețuri subevaluate zeci de hectare de teren care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca.

Concret, în mandatul de președinte de CJ al lui Florin Anghel, aproximativ 40 de hectare de teren, care au aparținut fostei cazărmi Ciuperceasca, au fost trecute din proprietatea MApN în proprietatea Parcului Industrial Plopeni, al cărui acționar unic este Consiliul Județean Prahova.

Ulterior, terenurile respective ar fi fost vândute la prețuri subevaluate, prejudiciul creat astfel fiind estimat la 18 milioane lei.

În acest dosar, ar fi vizați și directorul de atunci al Parcului Industrial Plopeni, consilierul județean Dănuț Cornea, dar și Andreea Cosma, fiica președintelui suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Conform surselor citate, documentele legate de vânzarea respectivelor terenuri ar fi fost întocmite la cabinetul notarial al Andreei Cosma.

Atât Dănuț Cornea, cât și Andreea Cosma ar urma să fie audiați joi la DNA Ploiești.

În acest moment, în sediul DNA Ploiești se află Florin Anghel, care ar fi acuzat în acest dosar de instigare la abuz în serviciu.

Anghel a fost președinte al CJ Prahova în perioada 2004-2008, ulterior câștigând un mandat de deputat PDL pentru legislatura 2008-2012.