MENIU

Fostul adjunct ISU Bucureşti, demis după tragedia din Colectiv, vrea să-şi recupereze funcţia

Fostul adjunct ISU Bucureşti, Orlando Şchiopu, demis în urma scandalului de la Colectiv, îşi vrea funcţia înapoi.

Orlando Şchiopu a atacat în instanţă decizia Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă de a-l elibera din funcţie. Plângerile au fost depuse la Tribunalul Bucureşti, informează Realitatea TV.

Șchiopu, dar şi Mihai Guță (inspector-șef) și Giani Aldoiu (adjunct) au fost suspendaţi pe 25 noiembrie 2015 de la conducerea ISU București, în urma unei decizii luate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Demiterea lor a fost hotărâtă după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora instituţia a primit o adresă de la organizatorul de evenimente Emagic, la sfârşitul lunii septembrie, prin care era informată că în local urma să aibă loc un festival de muzică cu 2.000 de participanţi şi i se cerea un punct de vedere.

După incendiul din 30 octombrie, secretarul de stat Raed Arafat declara că la ISU Bucureşti nu figura niciun document, nicio solicitare, pentru autorizarea activităţii care se desfăşura acolo sau pentru un punct de vedere. În urma aparţiei informaţiilor privind adresa Emagic, a fost făcut un control de urgenţă la ISU Bucureşti, dovedindu-se că instituţia primise adresa şi dăduse şi un răspuns, potrivit Mediafax.

Cei trei şefi ai ISU Bucureşti au fost şi audiaţi la DNA, care instrumentează un dosar privind autorizarea clubului Colectiv, în calitate de martori.

63 de persoane au murit în urma tragediei din Clubul Colectiv, iar alte câteva sute au fost rănite.