MENIU

Fosta şefă economică a CET Bacău, Gabriela Mazilu, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a fostei directoare economice a CET Bacău, Gabriela Mazilu, și a soțului acesteia, Ovidiu Mazilu, pentru luare de mită și, respectiv, complicitate la luare de mită.

Mazilu Gabriela, fost director economic al SC CET SA Bacău, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită.

Aceasta va fi judecată în stare de libertate alături de soţul ei, Mazilu Ovidiu, administrator al unei societăţi comerciale, suspectat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, la începutul anului 2010, în calitate de director economic al SC CET SA Bacău, Mazilu Gabriela, prin intermediul soțului său, Mazilu Ovidiu, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale, un procent de 5% din valoarea unui contract de furnizare și transport a cărbunelui energetic, în valoare totală de 12.705.000 lei fără TVA, încheiat între cele două societăți.

În schimbul acestor bani, Mazilu Gabriela a promis că va facilita plata la timp, de către SC CET SA, a facturilor emise de firma respectivă și că îi va facilita omului de afaceri încheierea unor noi contracte de transport și furnizare a cărbunelui cu societatea la care era angajată.

În luna august 2010, în temeiul aceleiași înțelegeri, Mazilu Gabriela a primit de la administratorul aceleiași societăți comerciale, prin intermediul firmei soțului său, suma totală de 650.000 de lei.

Procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ce aparțin celor doi soţi.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.