MENIU

Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, rămâne după gratii

Ana Maria Pătru

Şefa demisionară a Autorităţii Electorale Permanente vrea să scape de detenție și a contestat măsura arestului preventiv la Curtea de Apel Ploiești. Magistrații au rămas, inițial, în pronunțare, însă, ulterior, aceștia au decis ca Ana Maria Pătru să respingă contestația formulată de Ana Maria Pătru. 

UPDATE: Ana Maria Pătru rămâne în arest preventiv în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, a decis, marți, Curtea de Apel Ploiești.

UPDATE: Curtea de Apel Ploiești a rămas în pronunțare, marți, asupra contestației fostului președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, față de măsura arestării preventive dispusă de instanța de fond în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influență și spălare de bani.

Ana Maria Pătru a fost trimisă în spatele gratiilor în urmă cu o săptămână pentru acuzaţii de trafic de influenţă şi spălare de bani. Procurorii anticorupţie o acuză că ar fi luat mită un apartament şi o maşină de lux, ambele în valoareade 260 de mii de euro.

Ana Maria Pătru, fost președinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), vrea să scape de arestul preventiv. Aceasta a contestat decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a magistraților de la Tribunalul Prahova. Cererea se va judeca, astăzi, la Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul București.

Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține firma să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

"În cursul anului 2009, suspecta Ana Maria Pătru a disimulat proveniența sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operații comerciale între mai multe societăți comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlată de Ana Maria Pătru prin soțul ei", arată DNA.

Totodată, în aceeași calitate, Ana Maria Pătru a pretins, în cursul anului 2011, de la reprezentanții aceleiași societăți comerciale, contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, spun procurorii.

Conform sursei citate, Pătru a promis, în schimb, că va susține derularea, în bune condiții, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP, dar și că va susține firma să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.

Mai multe articole despre:
Ana Maria Pătru AEP