MENIU

Fost profesor, atacatorul de la Londra era poreclit „Vampirul” din cauza obiceiurilor lui bizare

Khalid Masood, identificat de autoritățile britanice drept autorul atacului sângeros de miercuri, de la Londra, s-a născut în urmă cu 52 de ani în orașul Kent, dar în ultimul timp locuia în West Midlands. Acesta era căsătorit și avea trei copii.  

Khalid Masood, care era pasionat de culturism, lucra ca profesor de limba engleză, potrivit Sky News.

Localnicii susțin că primise porecla de „Vampirul”, deoarece obișnuia să iasă noaptea, la ore târzii, îmbrăcat din negru din cap până în picioare. Nimeni nu știe exact care erau activitățile lui.

Identitatea sa este cunoscută de poliție și de MI5, însă nu a avut condamnări pentru terorism. El a mai fost condamnat pentru diferite fapte, precum daune penale, în 1983, și posesie de armă albă, în 2003.

Masood mai fusese cercetat pentru extremism, conform declarației prim-ministrului Theresa May.

„Ceea ce se poate confirma este că bărbatul s-a născut în Marea Britanie și că, în urmă cu câțiva ani, a fost investigat de către MI5, cu privire la anumite anumite legături cu extremismul. Era o figură periferică. (...) Nu a făcut parte din tabloul curent al informațiilor se securitate. Înainte de acest fapt, nu a existat o preocupare deosebită a agențiilor de securitate în ceea ce-l privește.”

Mai devreme, organizația teroristă ISIS a revendicat atacul de la Londra de miercuri, susținând că făptașul a fost un „soldat al Califatului.”

În această seară, mii de persoane au ieșit în Trafalgar Square pentru a comemora victimele atacului de ieri și a-și arăta solidaritatea în fața amenințării teroriste.