MENIU

Fost procuror, în vizorul ANI. Nu poate justifica o sumă uriaşă

<p>Gheza Gheorghe, găsit incompatibil de ANI</p>

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate de peste 92.000 de euro în cazul lui Iacob Niculăiță, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

"ANI a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 358.028 lei (aprox. 92.367 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Iacob Niculăiță, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, Județul Olt, în perioada 9 mai 2003 — 31 decembrie 2012", se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Sursa citată susține că a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Iacob Niculăiță, în perioada menționată.

ANI precizează că persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, și că fostul procuror a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În decembrie 2013, procurorii DNA Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Iacob Niculăiță, pentru trafic de influență, în formă continuată.