MENIU

Fost primar și fiica sa, condamnați la închisoare, prinși când încercau să iasă din țară

Fostul primar al comunei timișene Tormac, Aurică Băran, și fiica sa au fost prinși de polițiștii de frontieră în timp ce încercau să iasă din țară prin Vama Cenad.

Cei doi au fost condamnați, ieri, la șapte, respectiv trei ani de închisoare pentru infracțiuni legate de fraudarea de fonduri UE.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, azi, de Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Timiș, două persoane, de 53 și, respectiv, 26 de ani, s-au prezentat, joi, în jurul orei 17.50, la Punctul de Trecere a Frontieri Cenad, cu intenția de a ieși din țară.

La verficarea în baza de date, polițiștii de frontieră au constatat că ambii fuseseră condamnați, în aceeași zi, la șapte, respectiv trei ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni.

"Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontieră au constatat că persoanele în cauză, tată și fiică, figurau în bazele de date ca fiind urmărite în vederea arestării, alertă introdusă de autoritățile române în data de 4 februarie. Acestea aveau de executat pedepse cu închisoarea de șapte, respectiv trei ani, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni (tentativă de înșelăciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals în înscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea-credință de documente ori declarații false)", se arată în comunicat.

Potrivit unor surse din cadrul instituției, este vorba despre fostul primar al comunei timișene Tormac Aurică Băran, și de fiica sa, Diana Băran, care au fost condamnați, joi, de magistrații Curții de Apel Timișoara, sentințele fiind definitive.

"Polițiștii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, acestea fiind predate unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun", se mai arată în comunicat.

Cei doi, alături de alte persoane, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Timișoara în luna februarie 2015.

Sursa: Ora de Timiş.

Mai multe articole despre:
vamă primar fost primar aurică băran diana băran