MENIU

Fost angajat al unei fabrici a împușcat mortal 5 persoane după ce a fost concediat

Un bărbat care a fost concediat în aprilie de la slujba sa din cadrul unei fabrici de corturi de lângă Orlando, Florida, s-a întors luni la fostul său loc de muncă și a împușcat mortal cinci persoane, după care s-a sinucis. Acesta îi vizase pe cei cinci dinainte de atac, conform declarației șerifului districtual.

John Robert Neumann Jr., un veteran american de 45 de ani, s-a înarmat cu un pistol semi-automat și un cuțit de vânătoare atunci când a intrat în incinta unei companii cunoscută drept unul dintre cei mai mari producători de copertine pentru vehicule de agrement .

Șeriful local, Jerry Demings, l-a descris pe Neumann ca fiind un fost angajat nemultumit, dar a afirmat că nu se știe clar de ce a fost concediat sau ce l-a determinat să recurgă la acest gest. Acesta nu făcea parte din nicio organizație militantă.

Majoritatea victimelor au fost împușcate în cap, unele de câteva ori, conform declarației șerifului.

„Cu siguranță că persoanele pe care le-a împușcat fuseseră vizate dinainte”, a spus Deming, care a descris incidentul drept „un act de violență la locul de muncă”, relatează Reuters.

Printre victime sunt Robert Snyder, în vârstă de 69 de ani, directorul companiei de copertine Fiamma, la care fisese angajat Neumann, și Todd Bluewater, proprietarul unei afaceri învecinate.

Alte opt persoane de la locul unde a avut loc atacul nu au fost rănite. Bărbatul și-a reîncărcat pistolul, pentru care nu avea permis, cel puțin o dată în timpul incidentului, după care s-a sinucis, în timp ce polițiștii se pregăteau să pătrundă în incintă.