MENIU

Fost deținut politic, mesaj dur la adresa lui Mihai Șora. "E o minciună"

Mihai Sora

Nicolae Ciurică, ultimul partizan anticomunist în viață, a afirmat că „reclama cu domnul Șora e o minciună”. Ciurică este unul dintre cei care care a scăpat din nu mai puțin de opt încercuiri ale Securității, potrivit Evz.ro.

În acele vremuri, Mihai Şora era comunist stalinist angajat cu acte în regulă într-o funcție politică în cadrul Ministerului de Externe, condus de bolșevica Ana Pauker.

Scandalul a pornit după ce filosoful Mihai Șora a arărut într-o reclamă în care vorbeşte despre rezistență și demnitate în genocidarii ani '50, fiind prezentat drept o pildă în acest sens.

„Am văzut și eu reclama în care domnul Mihai Șora s-a apucat să vorbească despre libertate, rezistență și demnitate în anii '50. E o reclamă mincinoasă care îmi lasă un gust amar.

Nu este absolut deloc normal ca domnul Șora să fie prezentat drept exemplu de rezistență în comunism. Dacă în cei mai blestemați ani, '48-'51, când au avut loc marile arestări, când comuniștii făceau genocid, dânsul a lucrat la Ministerul de Externe condus de Ana Pauker, cum poate el să pozeze acum în pildă de rezistență?

Nu consideră nimeni că dânsul ar fi trebuit să lupte cu pușca în mână, în munți, împotiva Securității, nici că ar fi trebuit să facă pușcărie politică, nici pe departe! Însă nu îți da cu părerea despre rezistență și demnitate în comunism când tu ai lucrat în Ministerul de Externe condus de criminala Ana Pauker. Ai lucrat acolo, în guvernul comunist, și te apuci acum să spui că tu ai rezistat?

Mă doare și pe mine ce văd, însă n-am nici o putere. Mulți mari ai zilei din politică și alte domenii sunt tot foști sau urmașii lor, așa că se iau în brațe și se laudă, se susțin unii pe alții. Corb la corb nu-și scoate ochii! Cât despre foștii deținuți politic și deportați, toată lumea îi ignoră și-și bate joc de ei, iar noi abia dacă mai reușim să trăim de pe o zi pe alta", a spus Nicolae Ciurică.

Sursa

Mai multe articole despre:
mihai șora