MENIU

Fonduri europene de 46,4 miliarde de euro pentru România. Anunțul premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a salutat, marți, acordul instituțiilor europene cu privire la bugetul multianual al UE, precizând că România va avea la dispoziție 46,4 miliarde de euro în următorii ani.

"Salut acordul asupra bugetului multianual al Uniunii Europene la care s-a ajuns între Parlamentul European, preşedinţia Consiliului şi Comisia Europeană! Este o veste extraordinară pentru România, care va beneficia în următorii ani de 46,4 miliarde de euro. Acesta este rezultatul unei munci de echipă, în beneficiul românilor, alături de preşedintele Klaus Iohannis. Acestor fonduri li se adaugă cei 33,5 miliarde de euro din Planul de redresare, ajungând la un total de aproape 80 de miliarde de euro. Sunt bani care vor fi folosiţi cu chibzuinţă pentru dezvoltarea României, pentru a aduce bunăstare fiecărui român, prin intermediul proiectelor europene", a transmis Premierul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Marți, reprezentanții Parlamentul European, ai președinției germane a Consiliului UE și ai Comisiei Europene au ajuns la un acord privind detaliile cadrului bugetar multianual 2021-2027 al UE, o etapă crucială pentru activarea pachetului de relansare de 1.800 miliarde de euro. Bugetul trebuie să mai fie aprobat, în unanimitate, de Consiliul UE și apoi în plenul Parlamentului European.