MENIU

Foloseşti telefonul des? Iată ce greşeală colosală faci! În câţiva ani vei ajunge la medic

Aceasta este greșeala pe care mulți o facem atunci când folosim telefonul mobil. Totuși, obiceiul este mai nociv decât crezi!

Medicii specializați în chirurgia coloanei vertebrale au observat o înmulțire a numărului pacienților care acuză dureri în regiunea gâtului și a zonei superioare a spatelui - așa-numitul sindrom "text neck" - cel mai probabil asociate cu postura deficitară în timpul utilizării prelungite a telefoanelor mobile, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite.

Studii anterioare au concluzionat că oamenii manifestă tendința de a-și menține gâtul înclinat la 45 de grade, în special atunci când stau așezați. Impactul negativ asupra coloanei vertebrale crește proporțional cu gradul de înclinare, notează cercetătorii.

Dacă în poziție neutră, cu privirea către înainte, capul cântărește circa 4,5-5,5 kilograme, la o înclinare de 15 grade acesta poate exercita o presiune asupra coloanei vertebrale ca și cum ar cântări 12 kilograme, iar la un unghi de 60 de grade, greutatea resimțită este de 27 de kilograme.

Sursă: a1.ro

Mai multe articole despre:
sănătate boli telefon coloană