MENIU

Focarul COVID de la Primăria Brașov începe să se stingă. Opt angajați mai au noul coronavirus

Focarul COVID de la Primăria Brașov începe să se stingă. Opt angajați mai au noul coronavirus

În urma cu două săptămâni, pentru a proteja cetățenii care intră în contact cu funcționarii Primăriei Brașov, au fost implementate o serie de măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului în interiorul acestei instituții și a celor din subordinea Consiliului Local. Într-o săptămână și jumătate s-au efectuat 18 teste. Două persoane au fost confirmate pozitiv la testul antigen și și-au făcut și testul RT-PCR. Odată cu confirmarea primită la testul antigen, cele două persoane s-au izolat la domiciliu, astfel că nici un coleg nu a mai fost confirmat pozitiv.

Una dintre aceste măsuri implementate a fost aceea de înființare a unui centru de testare pentru angajații din Primăria Brașov și din serviciile publice. Acest centru utilizează testarea antigen, care oferă rezultate în maxim 15 minute și are o acuratețe de peste 95%.

Prin implementarea acestui sistem de testare rapidă, dar și a celorlalte măsuri impuse la nivelul Primăriei și instituțiilor din subordinea Consiliului Local, s-a reușit ca în 10 zile numărul bolnavilor să se reducă de la 26 la 8 persoane la nivelul Primăriei Brașov. În cursul zilei de astăzi, la acest centru sunt programați pentru testare alți 9 angajați ai unei instituții din subordinea Consiliului Local.

Citește continuarea pe realitateadebrasov.net.

Mai multe articole despre:
Brasov