MENIU

Focare de COVID în 3 spitale din țară, zeci de pacienți și cadre medicale infectate

spital

Focare de Covid-19 la trei spitale din țară. La spitalul de Neurochirugie din Iași au fost confirmate 28 de persoane infectate, atât cadre medicale, cât și pacienți. Tot în Iași la Spitalul de Copii Sfânta Maria au fost confirmate patru cadre medicale infectate. Focar de infecție este și în județul Alba, unde șase cadre medicale au fost confirmate pozitiv. 

La spitalul de Neurochirurgie din Iași focarul de coronavirus a pornit de la o asistentă care a intrat în tură și a fost testată pozitiv, apoi în urma anchetei epidemiologice au fost confirmate pozitiv 28 de persoane, cadre medicale și pacienți. Conducerea spitalului a decis să testeze tot personalul medical şi nemedical, toţi pacienţii internați pentru a evita răspândirea focarului, potrivit Realitatea Plus.

Alte trei cadre medicale de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” Iași au fost depistate pozitiv. Cele trei lucrează la Clinica III Pediatrie, secție care a fost închisă. De acolo, niciun pacient nu se externează și nici nu se mai pot face internări, potrivit Realitatea de iasi.

Pe de altă parte, în județul Alba, șase cadre medicale au fost confirmate pozitiv, după ce au luat contact cu mai mulți pacienți

Mai multe articole despre:
covid virus spital focar