MENIU

FOCAR de meningită! Iată ce simptome are această temută boală

Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța informează că de la începutu lunii august până astăzi s-au înregistrat 22 de cazuri de meningită virală mai ales la copii. Minorii sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, în stare stabilă. Specialiștii recomandă măsuri de igienă corect aplicate.

În evoluția cazurilor de meningită acută virală în județul Constanta s-a constatat o creștere semnificativă a incidenței de la inceputul lunii august până la data curentă, potrivit DSP Constanța. În luna octombrie, până astăzi, inclusiv, au fost diagnosticate 22 cazuri de meningită virală fiind afectate, in principal, grupele de vârstă din zona preșcolari și școlari mici (4 ani,5-9 ani și 10-14 ani). Potrivit DSP Constanța, în șase grădinițe și școli din oraș au fost înregistrate câte două cazuri, scrie doctorulzilei.ro.

Incidența cazurilor de meningită virală este mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut. Incidenta este peste cea asteptată comparativ cu aceeași perioada a anului trecut, medicii făcând referire la schimbările bruște de temperaturi din ultima perioadă. Pentru evitarea contaminării colective, specialiști spun că nu sunt necesare măsuri de prevenție suplimentare. Sunt suficiente măsurile de igienă curente, cu condiția să fie corect aplicate.

Mai multe articole despre:
Constanţa simptome meningită focar de meningită