MENIU

Focar de Covid-19 la Spitalul de Urgență Bistrița-Năsăud. Pacienți infectați în unitatea medicală

Focar de Covid-19 la spital

18 pacienți internați în Secţia de Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa au fost depistaţi cu Sars-Cov-2, deși, când au fost spitalizați, testele au ieșit negative. 

Unii pacienți testați pozitiv au cerut să fie externați, contacții lor, ale căror rezultate au ieșit negative, au fost mutați în saloane separate, urmând să fie retestaţi.

Potrivit DSP, focarul a pornit, cel mai probabil, de la una sau două persoane internate în Secţia de Medicină Internă care se aflau în perioada de incubaţie a virusului și de aceea, la prima testare, nu a fost identificată infecţia.
”Sigur cineva era într-o perioadă în care avea virusul, dar nu s-a evidenţiat la testare, că altfel nu ar fi ajuns în secţie, din moment ce toţi erau negativi. Probabil una sau două persoane erau deja în perioada de incubaţie”, a explicat şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu, potrivit Agerpres.

În rândul angajaților care lucrează pe secția unde a apărut focarul nu au fost confirmate cazuri pozitive. Şefa DSP a menţionat că, potrivit metodologiei, nu au fost testaţi şi angajaţii vaccinaţi anti-Covid şi cei care se află în perioada de 90 de zile după infectare, pe motiv că nu prezentau simptome.

Vineri, în județul Bistriţa-Năsăud au fost raportate 79 de noi cazuri Covid-19. Trei unităţi administrativ-teritoriale au o rată de infectare de peste trei cazuri la mia de locuitori: comuna Budacu de Jos (3,85), comuna Măgura Ilvei (3,33) şi municipiul Bistriţa (3,27).

Date la zi despre evoluția COVID-19 în România găsiți pe pagina special dedicată Coronavirus România.