MENIU

Focar de Covid într-un centru DGASPC din Argeș: 24 de persoane, infectate

focar de Covid în Argeș

Un focar de Covid-19 a fost confirmat în Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti, din Argeș. După testarea personalului și a beneficiarilor, 24 de persoane au ieșit pozitive. Un caz pozitiv a fost depistat și printre angajații Centrului de Copii „Sf. Andrei” din Piteşti,.

Potrivit DGASPC Argeș, nouă dintre cazurile de la Complexul de Locuințe Protejate sunt în rândul angajaților, iar 15, în rândul asistaților sociali.

În urma depistării focarelor COVID-19, au fost suspendate activităţile în comun, masa se serveşte în camere, iar personalul de îngrijire care îi deserveşte pe cei bolnavi nu va lua contact cu cei sănătoşi.

S- a dispus, de asemenea, modificarea modului de amplasare în camere şi în pavilioane a asistaţilor, a spaţiilor comune în care ar putea să se întâlnească aceştia, separarea, cazarea şi izolarea asistaţilor în trei categorii, respectiv persoane pozitive COVID-19, persoane sănătoase care au fost în contact direct cu cei diagnosticaţi şi persoane sănătoase care nu au avut contact cu bolnavii, transmite realitateadearges.

Reprezentanții DGASPC Argeș au anunțat că, în urma testării, a ieșit pozitiv și un angajat din cadrul Centrului de Copii „Sf. Andrei”, din Piteşti,.

Mai multe articole despre: