MENIU

FOCAR de coronavirus la un șantier din București. 35 de indieni și nepalezi, suspectați de CoVID-19

coronavirus focar
coronavirus focar
coronavirus focar

Un posibil focar de coronavirus a fost descoperit în București, la construcţia unui bloc din cartierul Berceni, unde lucrează 35 de muncitori indieni și nepalezi suspecți de COVID-19, scrie site-ul Antena 1. Peste 100 de oameni lucrează la acest șantier.

LATER EDIT: Vecinii spun că muncitorii nu purtau măști și că aceștia mai lucrau și la un alt complex rezidențial. Vecinii spun că muncitorii nu purtau măști și că aceștia mai lucrau și la un alt complex rezidențial.

Noaptea trecută, poliţiştii şi jandarmii au fost aduşi să păzească şantierul, iar o echipă de la Direcția de Sănătate Publică a venit să împartă mănuşi, combinezoane şi măşti de protecţie. Şi ministrul muncii, Violeta Alexandru a ajuns la faţa locului pentru a evalua situaţia.

O anchetă epidemiologică aflată în curs va stabili care este starea muncitorilor. În total, 120 de angajaţi din India lucrează pe acest şantier.

LATER UPDATE: Comunicarea cu muncitorii este dificilă, din cauză că muncitorii nu vorbesc limba engleză.

Primarul Sectorului 4 a oferit o poziție în acest caz, ținând cont de faptul că focarul CoVID a fost semnalat în această zonă a Capitalei.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4 al Capitalei: „Acest focar a fost izolat. În cursul zilei de astăzi, o parte de oameni vor fi duși în spitalele CoVID, iar o parte în centrele de carantină instituționalizată. Important este că acest focar a fost izolat și toate măsurile necesare au fost luate.”

Precizări pe acest subiect a făcut și ministra Muncii, Violeta Alexandru.

„Din primele informaţii, cei infectaţi sunt din India, dar urmează să avem o evaluare completă. Avem în primul rând o problemă de sănătate şi DSP Bucureşti e deja implicată în a găsi soluţii. Încă din cursul nopţii luase primele măsuri.Raportul pe care l-am solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă. Nu vreau să mă antepronunţ. Aştept raportul. Am ţinut foarte mult ca deplasarea ITM să se facă la momentul la care l-am făcut şi eu pentru că dacă se făcea mai târziu, se puteau schimba datele problemei. Raportul se va axa pe condiţiile de muncă, pe existenţa sau nu a contractelor de muncă.”

Mai multe articole despre:
focar infectie coronavirus