MENIU

Focar de coronavirus la Spitalul municipal din Mediaș! Câte cadre medicale au fost infectate

coronavirus Foto: Pixabay.com

Trei angajați de la Spitalul Municipal din Mediaș au fost confirmați cu SARS-CoV-2, a anunțat, joi,  Prefectura Sibiu. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a început o anchetă epidemiologică.

 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) desfăşoară o anchetă epidemiologică amplă la Spitalul Municipal din Mediaş unde trei angajaţi, două asistente şi o îngrijitoare, s-au infectat cu noul coronavirus, informează Prefectura Sibiu.

„În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică din cadrul Spitalului Municipal Mediaş, menţionăm că până în momentul de faţă au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2 trei angajaţi (2 asistente şi o îngrijitoare), iar în acest sens s-a demarat o amplă anchetă epidemiologică desfăşurată de DSP Sibiu şi epidemiologul unităţii medicale", se arată într-o informare a Prefecturii Sibiu, potrivit TurnulSfatului.ro.

În judeţul Sibiu, până pe 12 august, au fost confirmate pozitiv, în urma testării SARS-CoV-2, 1.123 de persoane, dintre care 1.056 sunt adulţi şi 67 copii). Dintre aceștia, 70 au murit. Dintre cele 1.123 de persoane confirmate pozitiv, 25  au fost depistate de marți până miercuri. Dintre cele 25 de noi cazuri, cele mai multe au fost în rândul celor cu vârste cuprinse între 50 și 59 de ani. Pe de altă parte, până miercuri, 12 august, au fost declarate vindecate şi externate 673 de persoane, potrivit informării Prefecturii Sibiu.