MENIU

FOCAR coronavirus la un spital județean din România - Majoritatea celor infectați sunt vaccinați COVID-19

FOCAR coronavirus la un spital județean din România - Majoritatea infectaților sunt vaccinați COVID-19

Este focar de coronavirus deja la un spital din România. Mai mulți angajați s-au infectat, majoritatea fiind vaccinați împotriva COVID-19. Toți au contractat virusul din comunitate. 

Un număr de 17 angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc sunt infectaţi cu noul coronavirus, 11 dintre ei fiind vaccinaţi anti-COVID-19.
Cei 17 angajaţi pozitivi la noul coronavirus lucrează în diferite arii de activitate şi în mai multe secţii ale spitalului. Aceştia s-au infectat în comunitate şi toţi prezintă forme uşoare, nefiind spitalizaţi, precizează reprezentanții spitalului, potrivit agerpres.ro.

"Dintre cei 1.400 de angajaţi ai spitalului, avem 17 infectaţi în momentul de faţă, de pe diferite secţii şi arii de activitate. S-au infectat din comunitate, toţi au forme uşoare, nu avem niciun coleg internat. Ca măsură de precauţie se face în continuare, în fiecare dimineaţă, triajul personalului medical de către asistenta şefă, iar dacă cineva vine cu simptome, este testat", au mai transmis reprezentanții SJU.