MENIU

Flota americană ajunge în Qatar pentru exerciții militare

Două nave ale Statelor Unite ale Americii au sosit la Doha pentru a participa la un exercițiu militar comun alături de marina militară Qatari Emiri, la doar câteva zile după ce președintele american Donald Trump a acuzat Qatar că a fost "un finanțator al terorismului la un nivel foarte înalt", informează Al Jazeera. 

Qatar găzduiește cea mai mare bază militară americană din Orientul Apropiat, cu peste 11.000 de militari detașați sau repartizați la baza aeriană al-Udeid.

Peste 100 de aeronave operează de acolo. Agenția de știri qatar eză QNA a confirmat sosirea navelor miercuri, în aceeași zi în care Qatar a semnat un acord pentru achiziționarea avioanelor de luptă F-15 din SUA, cu un cost inițial de 12 miliarde de dolari.

Nu a fost clar dacă sosirea celor două nave de război în Doha a fost planificată înainte de criza diplomatică din Golf sau dacă reprezintă un semn de sprijin din partea Pentagonului, potrivit Reuters. 

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și o serie de alte țări au întrerupt relațiile cu Qatar la începutul acestei luni, acuzându-l că susține grupuri armate și Iran - afirmațiile Qatar au respins în mod repetat.