MENIU

FLORIN TUDOSE la "Canapeaua electorală". Profilul viitorului preşedinte: Iohannis, Ponta, Tăriceanu

Florin Tudose

Spontaneitatea şi perseverenţa. Sunt doar două dintre calităţile pe care ar trebui să le posede viitorul preşedinte al României în opinia psihiatrului Florin Tudose. Asta dacă ar fi să continue pe linia trasată de actualul locatar de la Cotroceni. Sunt declaraţiile făcute la ultima emisiune televizată a psihiatrului, difuzată sâmbătă la Realitatea TV. Florin Tudose a murit duminică în urma unui infarct.

Florin Tudose a explicat la emisiunea "Canapeaua electorală" cu vede profilul viitorului preşedinte şi ce trăsături ar trebui să împrumute acesta de la actualul şef al statului, Traian Băsescu.

"Ar avea nevoie de spontaneitate, perseverenţă, de sacrificiu personal si de credinta in institutii. Acestea au fost cele 4 caracteristici ale preşedintelui Băsescu", a explicat Florin Tudose.

Ponta nu are profil de prezidenţiabil

Declaraţiile lui Victor Ponta pe tema dosarului Lukoil, declaraţii în care îi ataca pe procurori şi îl critica pe preşedintele Traian Băsescu, îl fac pe profesorul Florin Tudose să creadă că premierul nu are profil de prezidenţiabil.

"Profilul de prezidenţiabil al lui Ponta nu există. După cum ştiţi, Lukoil a cerut avizele pentru a reîncepe producţia. Iată că cineva (Traian Băsescu, n.red.) le-a vorbit pe interesul lor, de băieţi, şi au înţeles că nu le merge cu şantajul", a concluzionat Tudose.

La întrebarea "pentru cine luptă Victor Ponta", psihiatrul are un răspuns simplu: "Luptă pentru persoana domniei sale, nici pentru ţară, nici pentru partid".

Tudose a mai observat că Ponta practică un "cameleonism", dorind să fie mereu în centrul atenţiei, aşteptând aplauze din toate părţile şi preluând cu o uşurinţă periculoasă idei de la alţi contracandidaţi, inclusiv de la Traian Băsescu.  

Administraţia condusă de Victor Ponta ar fi una dictatorială, crede Florin Tudose. "El vrea o dictatură personală, nu prezidenţială. Pontismul s-ar instaura imediat", crede profesorul.

Cum ar arăta România condusă de Iohannis

Klaus Iohannis este un provincial care tace pentru că îi este teamă să nu greşească ceva. Este portretul făcut de psihiatrul Florin Tudose candidatului liberal la preşedinţia României, în emisiunea Canapeaua Electorală.

Florin Tudose spune că România condusă de şeful liberalilor ar fi ordonată şi cu mare respect faţă de lege şi autoritate.

Invitatul permanent al emisiunii Canapeaua Electorala spune că dacă va ajunge la Cotroceni, Klaus Iohannis nu va fi un preşedinte jucător.

Tăriceanu, superficial şi instabil

Despre Călin Popescu Tăriceanu, Florin Tudose nu are cuvinte frumoase. Este confuz, superficial, dar mai are şi alte probleme, crede psihiatrul.

"Tăriceanu este o persoana foarte instabila, nu stie pana la capat ceva, si alearga mereu dupa cu totul si cu totul altceva", a explicat Tudose la emisiunea Canapeaua electorală.

"Presedintia ar arata ca un salon plin de doamne si domnisoare dragute, cu un preşedinte extrem de elegant", a mai spus Florin Tudose.