MENIU

Florin Roman, după decizia CCR în cazul lui Iordache: A făcut, din nou, jocul politic al PSD! După 6 decembrie, PNL va reforma instituția

Florin Roman

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a acuzat din nou Curtea Constituțională că ”face jocul politic al PSD”, după decizia de miercuri privind numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliuliu Legislativ. Liberalul a reamintit că, după alegerile parlamentare, PNL va reforma CCR.

În postarea de pe Facebook, care este însotiță de mesajul ”Iordache/OUG 13 a primit ”binecuvântarea” CCR pentru șefia Consiliului Legislativ”, liderul deputaților PNL, semnatar al sesizării, a insistat asupra faptului că liberalii au prezentat argumente solide referitoare la neconstituţionalitatea hotărârii prin care Parlamentul l-a numit pe Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

Enumerând argumentele care stau la baza acuzației de neconstituționalitate, deputatul a anunțat că, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, ”PNL va reforma CCR, astfel încât să nu mai fie posibile astfel de decizii cu caracter politic.”

Roman a amintit că deputatul PNL Ovidiu Ioan Sitterli a depus un proiect care modifică Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale. Potrivit propunerii legislative, magistraţii CCR pot fi numiţi doar din rândul judecătorilor, iar candidaturile pot fi respinse dacă nu există avizul CSM sau dacă acesta este negativ.

Curtea Constituțională a respins miercuri în unanimitate, ca neîntemeiate, sesizările depuse de PNL și USR privind numirea lui Florin Iordache, fost ministru al Justiției și autor al OUG 13, în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Acesta poate deține funcția respectivă toată viața. Detalii despre sesizare și votul din Parlament sunt disponibile AICI

 

 

Mai multe articole despre: