MENIU

Florin Iordache, despre legile care limitează polițiștii: „Au trebuit să moară oameni...”

<p>Florin Iordache</p>

Florin Iordache, unul dintre cei mai contestați politicieni pentru intervențiile la Legile Justiției, spune că legislația le limitează polițiștilor drepturile de a interveni

Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților, a vorbit la Antena 3 despre cazul fetei ucise la Caracal.

El critică faptul că poliția a intervenit la 20 de ore după ce fata a sunat la 112 pentru ajutor și la trei ore după ce s-a aflat locația corectă în care s-a aflat aceasta. 

„Sunt două aspecte. Legea dădea posibilitatea Poliției să intervină în astfel de cazuri. De la ora 11, când înțeleg că fetița a sunat, au trecut în jur de 20 de ore până când Poliția și organele de anchetă au intrat în curtea presupusului criminal. 

Mai există o lege inițiată de Ministerul de Interne care precizează foarte clar că cel care primește apelul la 112 să aibă posibilitatea să facă localizarea. Aici discutăm de minute, secunde, nu de ore. Până la urmă, ne interesează ca cel care e într-o nevoie acută să primească ajutor. Înțeleg că Poliția are deja aparatura pentru astfel de cazuri să intervină”.

„Eu nu caut vinovați, dar vreau să nu se mai repete. Au trebuit să moară oameni să constatăm că legea nu e bună și că cineva nu își face datoria”, a declarat Florin Iordache.

Mai multe articole despre:
null