MENIU

Florin Cîțu s-a vaccinat astăzi cu a doua doză a vaccinului anti-Covid-19: "Este important să ne vaccinăm, însă este MULT MAI IMPORTANT să facem rapelul"

Premierul României, Florin Cîțu - prima doza de vaccin antiCovid

Premierul Florin Cîţu s-a vaccinat, astăzi, cu doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19. Șeful Executivului a mers tot la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila", acolo unde s-au vaccinat și șeful statului, Klaus Iohannis, dar și membrii Guvernului, relatează Realitatea PLUS.

Florin Cîțu s-a vaccinat în urmă cu scurt timp cu doza de rapel a vaccinului împotriva noului coronavirus, doză care se face după 21 de zile de la prima inoculare. Șeful Executivului nu s-a vaccinat public de această dată, dar a făcut o scurtă declațarție de presă după vaccinare.

"A fost la fel de ușor ca prima oară. Fără nicun fel de probleme. Este important să facem rapel. Este important să ne vaccinăm, dar este mult mai important să ne facem rapelul. Nu se întâmplă nimic, niciun efect. Mergem înainte", a spus Cîțu.

De altfel, la fel au stat lucrurile și în cazul dozei de rapel făcute, ieri, de președintele Klaus Iohannis. Administrația Prezidențială a anunțat însă, la scurt timp după vaccinare, că șeful statului se simte bine.

În ceea ce privește o posibilă explicație legată de decizia celor doi oficiali de a nu se mai vaccina public cu doza de rapel, putem presupune că acest lucru se datorează faptul că țara noastră a primit în ultima perioadă mai puține doze de vaccin decât era prevăzut inițial. A existat chiar și acea decizie privind reprogramarea unui numar de 35.000 de persoane din categoria esențialilor, astfel că acesta ar putea fi motivul pentru care ambii oficiali ai statului român au decis să se vaccineze fără public.