MENIU

Florin Cîțu, Raluca Turcan și Virgil Popescu, atacați DUR de PSD pentru scumpirile URIAȘE la energie și gaze

Florin Cîțu, Raluca Turcan și Virgil Popescu, atacați DUR de PSD pentru scumpirile URIAȘE la energie și gaze

PSD atacă din nou Guvernul Cîțu după scumpirile facturilor la gaze și energie! Miniștrii Muncii, Raluca Turcan, și al Energiei, Virgil Popescu, au fost principalii vizați de social-democrați. Senatorul Radu Oprea, purtător de cuvânt al PSD, îi acuză pe guvernanți că sunt „ipocriți” când dau vina pe social-democrați pentru scandalul facturilor mari la energie și gaze.

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, susține că guvernanții sunt ipocriți atunci când dau vina pe social-democrați în scandalul facturilor mari la energie și gaze.

Radu Oprea a afirmat că PSD a propuns și un amendament în Senat ca legea consumatorului vulnerabil să intre în vigoare mai rapid, din acest an, numai că partidele coaliției de guvernare s-au opus. 

Senatoru lPSD i-a acuzat pe premierul Florin Cîțu și pe miniștri că nu au făcut nimic pentru a împiedica majorările de preț atât de mari.

„E foarte jalnică această opoziție de la Putere și, dacă ar fi fost corect, dl Ungureanu (Emanuel Ungureanu, USR-PLUS) ar fi spus că PSD, în Senat, a propus un amendament ca la 1 septembrie 2021 să intre această lege (a consumatorului vulnerabil - n.red.) pe care premierul Cîțu a trimis-o în Parlament cu termen de punere în aplicare 1 octombrie 2022, lăsând pe toți românii descoperiți anul acesta. Deci ipocrizia e la Guvern. Când vii și spui că vrei să iei măsuri și trimiți în Senat, și punctul de vedere al Guvernului în Senat e ca să voteze împotrivă, și toți au votat contra amendamentului, lăsând forma propusă de Guvern…. Asta e ipocrizia adevărată!”, a declarat Oprea, marți seară, la un post TV.

„Au venit și cu Ordonanța debranșării, care spune că, de la jumătatea lui octombrie, cei care nu pot plăti, pentru că nu au resurse financiare, vor fi debranșați. Ce fac acești români? Peste toate mai punen faptul că rezervele de gaze sunt cele mai mici din această iarnă. Tabloul e cumplit, nimic!”, a adăugat Radu Oprea.

Senatorul PSD a mai spus că despre majorare se știa de lluni întregi, însă abia acum vor fi formate niște comisii.

„Eu de acest guvern de povestitori m-am cam săturat. ”Vom face”, ”ne vom gândi”… Când? Că deja facturile cresc… N-au făcut nimic doar stau în comisii. Știți cum e vorba populară: dacă vrei să îngropi ceva, mai faci o comisie”, a acuzat Oprea.

„Câțu stă în comisii #degeaba!
Vorba populară spune că dacă vrei să îngropi o problemă, faci o comisie. Forin Cîțu a întrunit, din nou, comisia pentru găsirea unor soluții la problema scumpirii facturilor de energie și gaze.
Nu au făcut #nimic, doar se văicăresc de incapabili ce sunt, iar facturile cresc în continuare.
Ce soluții să găsească niște miniștrii incompetenți ca Turcan și Popescu?
Acum e chiar #VaiDeNoi!”, a mai transmis senatorul PSD, marți, și într-un mesaj pe Facebook.