MENIU

Florin Cîțu: „Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown” - Anunț despre restricții în noaptea de Înviere

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a transmis, marți seara, după controversele legate de eventuale restricții în noaptea de Înviere, că nu există niciun scenariu în care România să intre în lockdown. În plus, acesta a dat asigurări că România va fi deschisă și în perioada Sărbătorilor de Paște.

„Revenim la normalitate, împreună, dacă vom continua să fim responsabili!

În luna martie primim 2.6 milioane doze de vaccin. În luna aprilie primim cel puțin 3.1 milioane doze de vaccin. Am avut grijă să aloc resursele necesare ca până la finalul lunii septembrie să avem cel puțin 10.4 milioane de români vaccinați cu ambele doze de vaccin.

P.S. Nu există NICIUN scenariu în care România intră în lockdown. Am promis că ținem România deschisă de Crăciun și de Revelion, ne-am ținut de cuvânt. Vă asigur că așa va fi și în perioada Sărbătorilor de Paște”, a spus Florin Cîțu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat marți că starea de alertă va fi prelungită în această săptămână.

„Vreau să atrag atenția că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare, creșterea e evidentă, presiunea pe secțiile ATI crește. Haideți să nu irosim ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare. Campania merge foarte bine. Trebuie să avem grijă să nu ne înecăm la mal. Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână și restricțiile în vigoare vor fi păstrate.

Circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00. Nu avem în vedere un lockdown de Paști”, a anunțat Klaus Iohannis.

 

Mai multe articole despre:
florin citu restrictii lockdown