MENIU

Florin Cîțu: „Nu comentez opiniile membrilor cabinetului. Îi asigur că voi face evaluări în funcție de activitate”

Florin Citu/foto: INQUAM

Premierul Florin Cîțu a precizat, într-o conferință de presă, că există 20 de paturi libere la terapie intensivă la nivel național. Liderul liberal a vorbit și despre coaliția de guvernare. Cîțu spune că își va evalua miniștrii pe baza activității, nu pe baza declarațiilor politice. Declarația a fost susținută de premierul Florin Cîţu după ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Florin Cîțu: „La nivel național sunt 20 de paturi libere. Situația la ATI e tensionată. E nevoie de continuarea efortului. Rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi. I-am asigurat pe cei din DSP de toată susținerea mea. Le-am cerut să meargă în spitale, să vadă numărul de paturi reale, să știm cu ce lucrăm. București a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfov, 18%. Putem ajunge în mai la 50%. Lumea înțelege importanța vaccinării. (...) Sunt persoane peste 60 de ani care au decedat în urma infectării cu noul coronavirus. (...) De joi până azi s-au adăugat 12 paturi ATI, sunt 20 libere. Nu sunt 1.600, mai avem până acolo. Când vor fi identificate paturile, va fi identificată și resursa umană.”

Premierul a mai spus că așteaptă desemnarea unui ministru la Sănătate din partea colegilor de guvernare de la USR-PLUS.

Florin Cîțu: „Aștept desemnarea ministrului de la USR PLUS, e un minister important. Discuțiile politice vor avea loc în coaliție. (…) Nu comentez opiniile membrilor cabinetului. (…) Trebuie să înțelegem diferența între actul politic din Parlament și actul de guvernare. ”

Premierul a comentat și decesul bărbatului din Pitești, care a murit prin sufocare. Cîțu a spus că i-a cerut ministrului de Interne să deschidă o anchetă în acest sens.

Mai multe articole despre:
citu guvern citu