MENIU

Florin Cîțu nu are propuneri de miniștri, în plină criză - "Guvernul merge foarte bine"

Florin Citu

Cele 45 de zile pe care le are premierul la dispoziție să numească miniștri se scurg. Totuși, Florin Cîțu, nu pare îngrijorat. Premierul susține că situația e sub control - asta deși ne aflăm în criză - și că mai are suficient timp pentru propuneri. Pe de altă parte, Cîțu tot speră să-i atragă pe cei de la USR-PLUS înapoi, însă acceptă condiția propusă de ei, ca premierul să plece din fruntea Guvernului. 

"Vom veni cu toți miniștrii în același timp. Cel mai important pentru România este că programul de guvernare rămâne același. Miniștrii pleacă, se întorc, vin înapoi. Dar programul prin care ne-am asumat reforme rămâne și nu se modifică nimic.", a spus Florin Cîțu.

"Guvernul merge foarte bine. Acum avem 45 de zile în care putem guverna cu interimari. Când ajungem la finalul acestei perioade, vom avea o decizie", a mai spus premierul.

 Membrii USR-PLUS sunt dispuși să meargă la negocieri, dar nu cu Florin Cîțu. Iar premierul nici nu ia în calcul să se retragă, așa cum au propus usr-iștii. 

 În cazul în care Cîțu numește alți miniștri decât din rândul USR, se schimbă formula guvernamentală și trebuie vină, în Parlament, pentru vot. 

"Voi respecta Constituția, merg pentru votul miniștrilor, e simplu. Premierul pleacă prin demisie sau moțiune de cenzură", a mai spus Cîțu.

 Moțiune care e blocată de săptămâni, fiind doar citită. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, va convoca plenul reunit, pentru a se stabili dezbaterea și votul. Cu toate acestea, PSD și PNL ar putea boicota, din nou, ședințele. În acest context, AUR amenință cu grevă parlamentară. 

Mai multe articole despre:
florin citu ministri usr plus criza