MENIU

Florin Cîțu, mesaj de Ziua Franței: „Mulțumesc personalului medical din România și din Franța care a acționat în mod solidar pentru a salva vieți”

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a transmis miercuri, la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a Franței, un mesaj de mulțumire pentru medicii români și francezi care au depus eforturi în contextul pandemiei de COVID-19 pentru a salva vieți.

„Marcăm împreună 14 iulie, o zi de încărcătură istorică deosebită, un moment de sărbătoare a națiunii franceze și, în același timp, un moment de celebrare a drepturilor omului, a democrației și a libertății. Parteneriatul strategic dintre țările noastre rămâne un reper al prosperității și al securității noastre comune în spațiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune pe care le împărtășesc România și Franța.

Salut faptul că foaia aferentă parteneriatului a fost actualizată la finalul anului trecut. Legăturile noastre de prietenie și solidaritate au fost testate și în perioada crizei generate de pandemia de COVID-19 care a afectat Europa și lumea întreagă.

În acest context, apreciez dorința doamnei ambasador de a pune sărbătoarea de astăzi sub semnul unui omagiu adus personalului medical și de îngrijire din prima linie în lupta cu COVID-19. Aș vrea să mulțumesc și eu personalului medical din România și din Franța care a acționat în mod solidar pentru a salva vieți omenești. Salut contribuția deosebită a medicilor români din Franța la acest efort comun extraordinar”, a spus premierul Florin Cîțu în discursul său.

Mai multe articole despre:
florin citu medici ziua frantei mesaj