MENIU

Florin Cîțu, în zonele afectate de inundații: comuna Ocoliş a înregistrat precipitaţii istorice, de 223 l/mp, într-un interval de numai cinci ore

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Cîțu vizitează cu întârziere zonele inundate din Alba. Șeful Executivului s-a întâlnit cu primarii din localitățile afectate de viitură. Vizita premierului vine în contextul în care acesta a anunțat abia ieri că are în atenție situația din Alba. 

Cîţu s-a aflat, duminică, la sediul Primăriei Ocoliş, acolo unde a analizat situaţia împreună cu primarii localităţilor din judeţul Alba în care s-au produs inundaţii, după care va face o vizită în teren.

„Fac apel la cei care au fost afectați să ia legătura cu primăriile. Am vorbit cu primarii, toate zonele afectate vor primi ce trebuie. Sunt sume fixe, dar daca va fi nevoie, o să suplimentăn. Acum e importantă siguranța oamenilor. Cei din Moldova au primit banii. Au fost inundații și acolo și în Ardeal și aici se vor primi bani pentru reparațiiflorin", a declarat premierul Florin Cîțu.

La discuţii au participat edilii din Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni, Abrud. Alături de premier au fost ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă.

Joi după-amiaza, comuna Ocoliş a înregistrat precipitaţii "istorice", de 223 l/mp, într-un interval de numai cinci ore, provocând inundaţii "fără precedent", potrivit Administraţiei Naţionale "Apele Române".

Inundațiile au făcut prăpăd în țară. Mai mulți oameni au rămas fără case, iar localități întregi din județul Alba au fost măturate de ape

Mai multe articole despre:
florin citu inundatii alba dezastru