MENIU

Florin Cîțu îi dă replica lui Ludovic Orban: „Rectificarea bugetară se decide la Guvern, și nu pe criterii politice”

Florin Cîțu îi dă replica lui Ludovic Orban - Cine decide rectificarea bugetară Foto: INQUAM/Octav Ganea

Noi contre între liberalii Florin Cîțu și Ludovic Orban. De data aceasta pe cine decide rectifcarea bugetară. Premierul îl „corectează” pe șeful PNL și spune că decizia se ia la Guvern și fără criterii politice. Ludovic Orban tocmai declarase recent că rectificarea este decisă în PNL și coaliție.

„Vom prezenta bineînțeles și în coaliție, așa cum am prezentat și anul trecut bugetul în coaliție, dar decizia, modul în care se alocă banii se face la Guvern și nu se face pe criterii politice. Aceștia sunt banii românilor din taxe și vor fi întotdeauna alocați pe principiul transparenței și eficienței. Acești bani se vor duce acolo unde vor avea cel mai mare randament în economie”, a declarat premierul, luni, la Cluj-Napoca.

Precizarea lui Cîțu vine după ce a fost întrebat de jurnaliști dacă rectificarea bugetară va fi discutată și deciză în coaliție, așa cum a declarat actualul președinte PNL, contracandidat al premierului la congresul din toamnă pentru funcția supremă în partid. 

Practic, premierul Florin Cîțu îl contrazice pe Ludovic Orban, care a declarat sâmbătă că „rectificarea oricum trebuie făcută cu acordul PNL şi al conducerii PNL. De asemenea, cu acordul coaliţiei. Rectificarea, ca şi legea bugetului de stat, se dezbat atât în partid, cât şi în coaliţie şi vor fi rodul deciziilor luate până la urmă în coaliţie".

Premierul Florin Cîțu este și ministru interimar la Finanțe și se va ocupa de rectificarea bugetară ce trebuie aprobată de Guvern în august. Cîțu a preluat mandatul vineri, 9 iulie, la o zi după ce l-a revocat din funcție pe Alexandru Nazare, și a anunțat că va rămâne la minister timp de 45 de zile, perioada maximă permisă de lege.