MENIU

Florin Cîțu: „Guvernul a stabilit majorarea alocației de stat pentru copii din ianuarie 2022” - Cât va fi alocația

Premierul României - Florin Cîțu

Florin Cîțu - premierul României a explicat, joi, după ședința de Guvern, cuantumul alocațiilor pentru copii începând cu ianuarie 2022.

„Guvernul a stabilit joi majorarea alocației de stat pentru copii din ianuarie 2022 și indexarea acesteia cu inflația din ianuarie 2023. Astfel, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de: 486 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1. (3); 486 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap", a declarat, joi, premierul Florin Cîțu.

„O să vedem care o să fie evoluția. Alocațiile vor crește la începutul anului 2022. În același timp, în coaliție, sunt mai multe propuneri de modificare a modului în care cresc aceste alocații. Una dintre ele vine de la colegii de la UDMR, care doresc să facă o legătură directă între scutirea impozitului pe venit și creșterea alocațiilor. (...) Lucrurile se vor clarifica. Momentan știm foarte clar care va fi cuantumul alocațiile la începutul anului 2022”, a spus premierul.

Mai multe articole despre:
florin citu alocatii