MENIU

Florin Cîțu, despre votul din ședința BPN: E un compromis. Coaliția cu PSD nu este una necondiționată. Voi monitoriza

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, astăzi, la finalul ședinței Biroului Politic Național (BPN) al partidului, că noua coaliție cu PSD nu este una "necondiționată", afirmând că va "monitoriza modul în care aceasta va funcționa", dar și pentru ca principiile liberale să fie respectate.

"Este un moment important. Am luat această decizie (de a formă o coaliție cu PSD și UDMR -  n.r.). Această coaliție nu e una necondiționată. Voi monitoriza modul în care va funcționa și mă voi asigura că interesele românilor nu vor fi puse sub semnul întrebării.

E un compormis pe care îl facem, dar nu e o coaliție necondiționată. Voi lupta pentru principiile liberale", a afirmat Cîțu.

Întrebat ce fel de susținere va avea lista cu minștrii în Parlament, având în vedere că sunt voci chiar din interiorul PNL care p contestă, Florin Cîțu a răspuns: "Vom vedea. Azi a trecut lista cu majoritate (în ședința BPN - n.r.). Dacă ar fi fost la ședință, am fi știut cum ar fi votat. Nu au fost, deci nu știm cum ar fi votat".

Liderul liberalilor a făcut o scurtă referire și la echipa care a negociat portofoliile de minister. "A existat o echipa de negociere, cu un președinte al acestei echipe. A fost supusă la vot lista cu miniștrii și ea a trecut cu majoritate. Ministerul Finanțelor este unul important, dar și cel al Investițiilor și Fondurilor Europene ... Toate reformele, va reamintesc, că sunt trecute în PNRR. Ele nu pot fi modificate, nimeni nu le poate modifică. E încă o garanție pentru români", a arătat Cîțu.

 

Mai multe articole despre: