MENIU

Florin Cîţu, despre premier: „Nicu este un coleg, un liberal şi un premier care îşi face treaba foarte bine” - Cum merge guvernarea

Florin Cîțu și Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că premierul Nicolae Ciucă, la care se referă folosind apelativul "Nicu", „îşi face treaba foarte bine" şi spune că are cu acesta „o relaţie strânsă".

„Este o relaţie foarte bună, Nicu este un coleg, un liberal şi un premier care îşi face treaba foarte bine", a declarat fostul premier Florin Cîţu despre Nicolae Ciucă.  

„Nu vreau să influenţez nici modul de a lua decizii, avem stiluri diferite, dar este premierul Partidului Naţional Liberal, este un om cu care am lucrat în două guverne şi am lucrat bine cu el. Avem o relaţie strânsă, dar vreau să-şi pună propria amprentă pe această guvernare. 

Să ia decizii cu care el să fie confortabil pentru că nu este uşor să ai un guvern în care ai două partide cu doctrine diferite”, a mai spus Florin Cîţu.

Liderul liberal spune că funcţionează compromisul făcut pentru crearea Guvernului, în pofida unor declaraţii făcute de anumiţi lideri politici, pe care le consideră încercări de păstrare a electoratului propriu.

„Guvernarea, până acum, merge bine. Acum, mai sunt astfel de postări care au pe final câteva ironii care nu ar trebui să fie, dar, în rest, acest compromis, care a fost făcut pentru a crea o stabilitate într-un moment dificil pentru România şi a avea o majoritate în Parlamentul României, deocamdată funcţionează. Este exact cum mă aşteptam să fie un compromis.

După cum vedeţi, sunt declaraţii şi de o parte, şi de alta, fiecare încearcă să îşi păstreze, e adevărat, electoratul, dar eu aş spune că nu suntem într-o campanie electorală, acum sunt mai importanţi românii şi măsurile pentru români. Dar, chiar şi în această situaţie, pentru mine este foarte important să nu distrugem un echilibru care a fost câştigat foarte greu în ultimii doi ani de zile, pentru economie, pentru că toţi vom avea de tras, după aceea, în viitor. Orice derapaj va fi sancţionat şi public de PNL, dar şi în coaliţie", a spus Cîţu.

Mai multe articole despre:
florin citu ciuca relatie pnl