MENIU

Florin Cîțu: „Cei de la USRPLUS au legitimat un partid extremist și au semnat o moțiune împotriva lor. Doar Dragnea a mai reușit așa ceva”

Coaliția de guvernare, aproape de colaps. Ce variante au ca să rămână la putere? Foto/Inquam

Premierul Florin Cîțu compară acțiunile celor de la USRPLUS cu cele ale lui Liviu Dragnea, care introducea moțiuni de cenzură împotriva propriului guvern, doar pentru a-l da jos pe premierul de atunci, Sorin Grindeanu.

„Văd ca se tot țin de ședințe, dar nu pentru chestii importante precum Legea consumatorului vulnerabil, avem de compensat. Încă suntem în pandemie, cum să fii ministru al Sănătății și să pleci, cum să lași țara de izbeliște și să te asociezi cu AUR.

Cei de la USRPLUS au legitimat un partid extremist și au semnat o moțiune împotriva lor. Doar Dragnea a mai reușit așa ceva. România trebuie să fie guvernată de o coaliție de dreapta. Nu e certitudine, ci doar declarații. Urmează un PNRR care trebuie finalizat, urmează fondurile europene, avem aproape 80 de miliarde de euro. Vorbim mâine când avem datele demisiilor celor din USRPLUS. Nu văd cum am putea conduce un guvern impus de PSD. Eu nu îmi dau propriul guvern jos. O nouă majoritate o vom consturi prin negocieri. Și în Parlament vom avea majoritate”, a declarat premierul Cîțu.