MENIU

Florin Cîțu: „Campania de vaccinare trebuie să continue”

Premierul cere continuarea campaniei de vaccinare Foto ProfiMedia

Premierul Florin Cîțu a declarat că decizia de a nu sista vaccinările cu serul Astra Zeneca a fost o decizie bună a specialiștilor și că actuala campanie de vaccinare trebuie să continue.

Florin Cîțu a spus că actuala campanie de vaccinare este benefică și că acolo unde au fost făcute ca lumea, a scăzut drastic numărul de infectări cu noul coronavirus.

„Specialiști au luat o decizie bună, să nu sisteze vaccinările cu Astra/Zeneca, iar campania de vaccinare trebuie să continue, iar beneficiile ei sunt bune. Acolo unde s-a făcut vaccinare a scăzut drastic numărul de infectări”, a spus Florin Cîțu. 

Premierul a vorbit și despre criza generată de faptul că mulți angajați din sănătate nu au primit sporurile promise. Cîțu a declarat că aceștia își vor primi restanțele în câteva zile.

 El a mai vorbit marți și despre criza locurilor la ATI, spunând că Ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții în acest sens. Totodată, el a precizat că nu a avut încă o discuție cu Vlad Voiculescu pe această temă.

„Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. Ieri, știu că au avut o întâlnire. N-am avut o discuție cu ministrul Sănătății pe această temă, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situație reală”, a spus Florin Cîțu.

Mai multe articole despre:
campanie vaccinare florin citu astra zeneca vaccin