MENIU

Florin Cîțu: „Avem dozele necesare să vaccinăm peste cinci milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai”

Premierul României - Florin Cîțu

Florin Cîțu - premierul României a declarat, marți, că există dozele necesare pentru vaccinarea a peste cinci milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai și a 10 milioane de persoane până la sfârșitul lunii iulie.

„Discuții foarte importante astăzi cu reprezentanții mediului de afaceri, organizațiilor neguvernamentale și asociațiilor de pacienți, despre amenajarea centrelor de vaccinare la sediile operatorilor economici și despre cum putem facilita accesul oamenilor la vaccinare.

Am stabilit să nu mai fie limitat numărul de persoane înregistrate în platforma de programare de către un aparținător. În prezent, o persoană putea programa pentru vaccinare maximum nouă persoane. Nu va mai exista o astfel de restricție, pentru a oferi posibilitatea cât mai multor persoane să fie programate la vaccinare.

De asemenea, în centrele amenajate la sediile operatorilor economici vor putea fi vaccinați atât angajații respectivelor companii, cât și membri ai familiilor acestora sau cetățeni din comunitățile respective, în cazul în care nu este amenajat în zona un alt centru de vaccinare.

Cu toții am fost de acord că vaccinarea este singura soluție să ieșim din pandemie, să avem din nou o viață normală, să mergem la teatru, la concerte, să călătorim.

Avem dozele necesare să vaccinăm peste cinci milioane de persoane până la sfârșitul lunii mai și 10 milioane de persoane până la sfârșitul lunii iulie.

Mulțumesc mediului de afaceri, organizațiilor neguvernamentale - Organizaţiei Mondiale a Sănătății, UNICEF - și asociațiilor de pacienți pentru susținerea campaniei de vaccinare și pentru că doresc să contribuie la informarea corectă a cetățenilor. Este nevoie ca informațiile corecte să fie transmise pe mai multe căi și să ajungă la oameni, pentru că orice mesaj împotriva campaniei de vaccinare subminează efortul tuturor de a reveni cât mai curând la normalitate”, a transmis Florin Cîțu, marți.

Mai multe articole despre:
florin citu