MENIU

Florin Cîțu, apel către liberali să vină la congresul de duminică: Trebuie să fim acolo, că altfel rămânem fără președinte!

Florin Cîțu, Nicolae Ciucă (PNL)

Florin Cîțu a anunțat dacă va vota pentru Nicolae Ciucă la alegerile de la congresul de duminică al liberalilor, la o săptămână de când a demisionat din fruntea PNL.

Florin Cîțu a declarat vineri că trebuie votată moțiunea cu care se prezintă Nicolae Ciucă duminică la alegerile pentru șefia PNL:

Preşedintele Senatului a anunțat că va merge la congres și a avertizat că dacă moțiunea cu care candidează premierul Nicolae Ciucă, duminică, la congres, la conducerea PNL, trebuie votată de toţi participanţii, pentru a nu rămâne fără preşedinte, fiind un singur candidat anunțat.

"Cred că trebuie să participăm toţi. Dacă nu, nu o să fie ales (Nicolae Ciucă - n.r.). Este o singură moţiune şi suntem obligaţi să participăm. Nu avem decât să votăm. Dacă nu votăm, nu avem preşedinte, este o singură moţiune şi trebuie să o votăm toţi. Eu nu vă spun cum voi vota eu, dar vă spun că trebuie să votăm, că altfel nu avem ce face".


Întrebat de ce nu au fost mai multi candidati, Florin Cîțu a spus că „aceasta a fost decizia, cred ca oamenii se vor uita la ea si vor avea propriile concluzii”. 

„Trebuie să fim acolo, că altfel rămânem fără președinte”, a mai spus Florin Cîțu, adaugând că ar fi fost o oportunitate la acest congres şi pentru alţi liberali să candideze la funcţia de preşedinte al partidului.

"Eu am candidat, am câştigat. Acum, dacă mai voia şi altcineva să candideze, putea să candideze, era o oportunitate. Nu au dorit", a spus fostul președinte alPNL.

În plus, a anunțat că nu va candida pentru vreo funcţie în conducerea partidului, pentru că este deja membru de drept în Biroul Executiv.
"Sunt membru de drept în BEx al PNL, orice funcţie are un singur vot acolo, pot să îmi exprim opiniile în interior", a susţinut fostul lider al partidului.