MENIU

Florin Cîțu anunță accelerarea campaniei de vaccinare:”Un milion de oameni au câștigat imunitatea completă”

Florin Cîțu. Foto: Inquam / Ilona Andrei

Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că un milion de români s-au imunizat împotriva noului coronavirus. Premierul a reiterat că vaccinul este cea mai rapidă cale de a depăși pandemia.

Cîțu a transmis că țara noastră va primi 3,3 milioane de doze de vaccin în aprilie și 5 milioane în mai, urmând ca și capacitatea de administrare să crească astfel încât să se poată imuniza cât mai mulți români.

”Peste 3.000.000 de doze de vaccin administrate până în prezent!
Vestea bună este că 1 milion de oameni au câștigat deja imunitate completă în urma administrării celor două doze. Avem două milioane de persoane care au primit prima doză.
Accelerăm campania de vaccinare: în aprilie primim peste 3,3 milioane de doze de vaccin și peste 5 milioane de doze în luna mai. Vom crește capacitatea de administrare astfel încât oamenii care doresc să se vaccineze să aibă acces cât mai repede.
Cu toții ne dorim să revenim la normalitate, iar vaccinarea este cea mai rapidă cale de a scăpa de pandemie”, a scris premierul, pe Facebook. 

Date la zi despre evoluția COVID-19 sunt disponibile pe pagina special dedicată Coronavirus România

Citește și: ”Peste 2 milioane de români s-au vaccinat anti-Covid. Bilanțul din ultimele 24 de ore - Principalele reacții adverse semnalate”