MENIU

Florin Cîțu: Acordul politic din Coaliție nu afectează puterea premierului

Florin Cîțu, prim-ministru

Premierul Florin Cîțu crede că nici Guvernul și nici Coaliția nu vor mai trece printr-o situație atât de dificilă precum criza declanșată de revocarea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. De altfel, șeful Guvernului a confirmat, indirect, faptul că fostul ministru nu poate reveni pe alt post, chiar și onorofic, pentru că "este în vacanță".

Pe de altă parte, șeful Guvernului a sugerat că acordul politic semnat marți seară nu-i afectează puterea de decizie ca premier, chiar dacă nu crede că se va mai ajunge atât de departe.

"Din partea PNL a semnat domnul preşedinte Ludovic Orban, pentru că este un protocol politic. Eu nu ştiu de ce vă ducem dvs. direct către remaniere. Nu trebuie să existe aşa ceva. Eu sunt sper că nu vom mai avea remanieri, nu iau în calcul aşa ceva în perioada următoare. O văd ca pe o situaţie excepţională. Nici nu are sens să discutăm acum. Ceea ce a fost foarte clar pentru toţi cei prezenţi acolo, e un document politic, nu s-a pus problema de a modifica Constituţia", a precizat Cîțu.

Întrebat concret despre relația sa cu ministrul USR Plus al Transporturilor, Cătălin Drulă și o posibilă remaniere a acestuia, premierul a evitat un răspuns direct.
 
"Eu nu cred că se va mai întâmpla așa ceva", a declarat Cîțu.