MENIU

Florin Cîțu a cerut inspecții în toate spitalele din România: „Am mai trecut și anul trecut prin aceste valuri și multe din informații nu erau verificate"

Premierul României - Florin Cîțu / Foto Facebook

Premierul României - Florin Cîțu a vorbit, vineri, despre situația locurior la Terapie Intensivă. Acesta a cerut inspecții în toate spitalele din România. 

„Vom avea câteva întâlniri în acest weekend pentru a evalua situația cu pandemia. Am spus că trebuie o inspecție în fiecare spital, zilnic, aștept Ministerul Sănătății să îmi dea detalii despre ce s-a întâmplat la Craiova.

Aș vrea să verificăm aceste informații. Am mai trecut și anul trecut printr-o perioadă similară. Erau două valuri, știți foarte bine. Multe dintre informații erau neverificate.

Ministerul Sănătății sigur se ocupă de suplimentarea paturilor la ATI.

Tot personalul Ministerului Sănătății, DSU trebuie să ducă la îndeplinire obiectivul de 1.600 paturi ATI. Din discuția cu Raed Arafat, am înțeles că vor fi câteva zeci de paturi pe termen scurt, sunt sigur că vom găsi soluția pentru cele 1.600", a spus Florin Cîțu după ședința de Guvern.

Întrebat dacă devine o problemă tulpina britanică, premierul a declarat: „Ar trebui să ne concentrăm pe campania de vaccinare, care rezolvă problema. Vom face tot ce e posibil ca să accelerăm. Trebuie să respectăm normele: masca, distanțarea socială”.

Mai multe articole despre:
florin citu