MENIU

Florin Călinescu a luat foc când a auzit că se alocă 100 milioane euro pentru partidele parlamentare

<p>Florin Călinescu</p>

Proiectul de buget pentru 2019 prevede, printre altele, o majorare a subvenţiei pe care Autoritatea Electorală Permanentă o acordă partidelor parlamentare. Suma se ridică la aproape 100 de milioane de euro.

Florin Călinescu a luat foc în momentul în care a auzit de această variantă.

"Una din cele mai mari monstruozităţi coapte de căpăţâna lui Livulică este subvenţionarea partidelor parlamentare. Că doar nu o să credeţi că sluga aia de trezorier a venit cu ideea... Nici nu-i pomenesc numele. Daca ajunge ministru al transporturilor, se va întâmpla atunci.

Deci, pentru 2019, aproape o sută de milioane de € din banii cetăţenilor se duc la partidele parlamentare. Mizerabil acceptul PNL-ului...Şi nici nu are rost să ne gândim la ce ar fi buni banii ăştia. Astfel de cheltuieli ar trebui interzise, tot prin lege. Ok. Scoatem USR. Deocamdată. Să vedem dacă vor accepta atunci când se repartizeazî banii", a postat Florin Călinescu pe Facebook.

Parlamentarii din comisiile reunite pentru buget-finanţe au luat o decizie bizară în ședința de marți noaptea: au adoptat un amendament care taie 140 milioane lei de la finanțarea partidelor politice! Banii se duc la Educație, pentru programul "masa caldă". Decizia nu este definitivă, poate fi "corectată" în plen.

Mai multe articole despre:
Florin Călinescu a luat foc