MENIU

Firmă de construcții în insolvență, împrumut uriaș către PSD

Sediul PSD din cartierul Băneasa

Patronul unei firme de construcții aflată în insolvență a împrumutat Partidul Social Democrat cu 445.000 de lei în septembrie anul trecut. Totul s-a întâmplat la 8 zile după ce a primit contracte de 29 de milioane de lei de la Primăria Capitalei, condusă la vremea respectivă de Gabriela Firea,

În septembrie aul trecut, cu două săptămâni înainte de alegerile locale, Rotary Construcții SRL București, societate care intrase voluntar în insolvență în iunie, a primit din partea Primăriei Generale lucrări de anvelopare a unor blocuri din sectorul 6, în valoare totală de 29,08 milioane lei, fără TVA.

La opt zile după ce a fost declarat câștigător, patronul firmei Rotary Construcții SRL, Mihai Leonard Rotaru, a împrumutat PSD cu 445.000 de lei, potrivit datelor publicate de formațiunea politică în Monitorul Oficial, în aprilie 2021.

Interesant este că și soția lui Mihai Rotaru a împrumutat PSD cu aceeași sumă, între alegerile locale și cele generale.

Contactată de G4Media, fostul edil general Gabriela Firea a afirmat că nu există nicio legătură între  cele 2 evenimente și că, oricum, nu primarul decide cine câștigă licitațiile. 

În martie 2021, noul primar general Nicușor Dan a reziliat contractele câștigate de Rotary Construcții, din lipsă de fonduri.