MENIU

Firea îl acuză pe Cîțu de ȘANTAJ: "Cinismul și tupeul lor frizează penalul! Când Ceaușescu închidea curentul și căldura, se vedea măcar lumina flăcărilor de la aragaz"

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD

Senatorul PSD Gabriela Firea susține că Florin Cîțu, care deține în prezent funcția de premier interimar după votul istoric din Parlament în favoarea demitereii sale de la șefia Exeutivului, condiționează plafonarea prețurilor la energie pentru populație ți firmele afectate de votul privind reinstarea sa în fruntea Guvernului.

"Iatā minciuna privind plafonarea propusā de guvern! Cinismul și tupeul lor frizează penalul! Premierul demis prin moțiune de cenzură recurge la șantaj și condiționează măsura plafonării prețurilor la energie pentru populație și firmele afectate de valul de scumpiri din energie, de votul prin care ar fi reinstalat în fruntea Guvernului.
 
În realitate, guvernul nu vrea plafonarea prețurilor, deși este imperios necesară!
 
Dacă ar fi vrut, putea să rezolve ușor, printr-o hotărâre de guvern dată în temeiul prevederilor din legea Concurenței.
Încă de dinainte de moțiune, Cîtu a încercat să blocheze Legea Plafonării, depusă de PSD în Parlament. Deși inițiatorii au cerut procedură de urgență, Guvernul trage de timp și nu vrea să emită punctul de vedere cerut, mai devreme de 24 octombrie", scrie Firea, într-un mesaj postat, astăzi, pe Facebook.
 
Potrivit primi-vicepreședintelui social-democrat,  "acum, după ce au fost demiși de Parlament, după ce au creat dezastrul social în care aproape toată populația a devenit vulnerabilă, cei care au făcut dezastrul anunță că vor să revină la plafonarea făcută de PSD prin OUG 114, pe care au înfierat-o când erau în opoziție și pe care au anulat-o în beneficiul marilor corporații din sectorul energetic".
 
"Nu doar că au eliminat plafonul, dar le-au șters și taxa de 2% din care trebuia asigurată protecția consumatorilor vulnerabili.
Dacă cei “de dreapta” nu ar fi servit interesele marilor companii din Energie, prin anularea prevederilor OUG 114, nu am fi fost nevoiți să trecem prin această nebunie a prețurilor la energie – o nebunie care nu mai știm cum se va termina.
 
Nu am fi avut actualele majorări uriașe de tarife,
Nu am fi avut această inflație uriașă,
Nu ar fi sărăcit atâția români,
Nu s-ar fi ajuns ca la 30 de ani de la Revoluție să avem sute de mii de oameni în frig și întuneric, așa cum se întâmpla pe vremea comunismului.
 
Când Ceaușescu închidea curentul și căldura, se vedea măcar lumina flăcărilor de la aragaz. Acum nici măcar asta nu-și mai permit românii!", a concluzionat Gabriela Firea. 
Aceasta a menționat că a analizat acest subiect împreunā cu președinții, parlamentarii și consilierii social-democrați din București.
Mai multe articole despre:
firea psd plafonare preturi citu firea atac citu