MENIU

Final tragic în cazul băiatului de 16 ani din Maramureş dispărut de 4 zile

Un băiat de 16 ani a dispărut fără urmă, în Maramureş. Mesajul cutremurător al mamei sale

Povestea operaţiunii de căutare a tânărului sighetean dispărut sâmbătă la Ocna Şugatag a luat sfârşit. Din păcate, vorbim despre un final nefericit. Adrian a fost găsit decedat.

Adolescentul în vârstă de 16 ani din Sighetu Marmaţiei a fost de negăsit timp de patrui zile, în pofida amplelor operaţiuni de căutare.

Miercuri seara, trupul său neînsufleţit a fost observat plutind pe luciul apei lacului din proximitatea Băilor Vechi.

În urma apelului prin 112, prin care a fost sesizată prezenţa unui cadavru în apă, echipaje de pompieri şi poliţişti de frontieră s-au deplasat la faţa locului. Cu ajutorul unui aparat de termoviziune utilizat la graniţă, cadavrul a fost reperat. Pompierii au acţionat pentru scoaterea sa din apă şi pentru a-l preda medicilor legişti.

Criminaliştii sosiţi efectuează cercetări, pentru a afla ce s-a întâmplat: Adi a vrut să se răcorească, a alunecat, s-a aruncat sau a fost împins în apă, scrie infomm.ro.

„Pruncul meu nu avea dușmani, a fost de omenie," a spus tatăl băiatului după aflarea veștii. Sunt cuvintele unui tată îndurerat care, timp de 4 zile, și-a căutat fără încetare copilul.

Familia crede că băiatul a fost ucis şi aruncat apoi în lac. "Suntem disperați. Că a fost omorât. Altceva nimic. Că e bătut", spune mătuşa tânărului.

„Asta e o moarte învăluită în mister. A fost găsit unde a fost căutat de 4 zile. Au venit scafandrii, au venit cu barca cu scanner. Ce să mai înțelegem, când ne spune că 99% nu e acolo?!", a spus şi naşa lui Adrian.

Înainte ca trupul lui Adrian să fie găsit, mama îndurerată a postat pe facebook un nou mesaj prin care solicită ajutorul. "Copilul meu nu a fost găsit, ajutaţi-mă vă rog cu tot ce se poate, rugaţi-vă la toate bisericile să ne ajute Dumnezeu să-l găsim. Nu se poate, nu l-a înghiţit pământul. Noi şi autorităţile facem tot ce ne stă în putinţă, căutările sunt mixte, dar fără rezultat. Cea mai mică informaţie ne poate ajută. Vă rog din suflet ajutaţi-mă! A dispărut sâmbătă seara în Ocna Şugatag la cabanele de lângă lac", a scris Anişoara C.

Pentru vineri era programată o amplă operaţiune de căutare pentru care se mobilizaseră sute de oameni din zonă. Nu a mai fost cazul, din nefericire.

Trupul neînsufleţit al lui Adrian a fost scos din lac de pompieri şi predat medicii legişti, în jurul miezului nopţii. Aceştia îl vor transporta la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea necropsiei.

Pe paginile de facebook ale lui Adrian şi ale mamei sale, curg mesajele de condoleanţe. De asemenea, un prieten, Matei Cristian-Liviu a postat pe pagina sa:

"Sunt la lac, în Ocna Șugătag.

Nu am cuvinte. Nici nu știu ce să fac. Să-l liniștesc pe Fănică, pe frate-său, să plâng, să mă abțin?!

Adrian nu mai este printre noi. A fost găsit în lac, acum. Nu mai am cuvinte. Nu știu ce să zic.

Sufletul să i se odihnească în pace!

Doare.

Îmi cer scuze pentru deranj de la toți care ați dorit să ne ajutați"

Pe pagina lui Adi, Denisa Blaga scrie: "E imposibil sa cred ce ti s a putut intampla...nu am cuvinte...nu pot intelege de ce tu? Nu meritai asta ! Ai lasat multa durere in urma ta..in sufletele familiei si a prietenilor... Odihneste te in pace suflet bland! Ne vei lipsi enorm de mult copil frumos ! Sincere condoleante familiei!"

Mai multe articole despre:
copil