MENIU

Filosoful Mihai Şora, internat la SPITAL. "Să-i dorim multă sănătate, ca să-mplinească suta de ani"

Reacția SUA la postarea de pe Facebook a filosofului Mihai Șora, despre "visul" de a călători în SUA

Filosoful Mihai Sora, care urmează să împlinească 100 de ani în noiembrie 2016, se află internat la spital.

Vestea a apărut în spaţiul public prin intermediul unei postări pe Facebook a scriitorului Mircea Cărtărescu. Acesta din urmă a amintit de evenimentele triste petrecute recent, menţionând printre altele şi că Mihai Şora se află la spital.

"Una dintre cele mai triste dimineți. Aflu în câteva minute de răsfoit presa și FB că la Nisa au fost uciși peste optzeci de oameni nevinovați, că a murit un mare prozator, scriitorul maghiar Peter Esterhazy (cu care am fost vecin la Berlin și am avut evenimente comune la diferite festivaluri) și că Mihai Șora se află în spital. Doar pentru ultimul mai putem face ceva: să-i dorim multă sănătate, ca să-mplinească suta de ani și mai mult. Restul e dezolare și amărăciune", a scris Cărtărescu pe reţeaua de socializare.

Deocamdată, nu se ştie care este starea de sănătate a filosofului sau care a fost motivul pentru care a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora, născut pe 7 noiembrie 1916, este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de cultură din România. Mihai Şora este şi membru de onoare al Academiei Române.