MENIU

Fiica președintelui SUA nu o va însoți pe Jill Biden în vizita din România și Slovacia

Ashley Biden, fiica președintelui SUA - Joe Biden

Fiica preşedintelui american Joe Biden, Ashley Biden, nu este prezentă alături de mama sa, Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, în vizita de patru zile din România și Slovacia. În cele patru zile în care se va afla în Europa, Jill Biden reiterează angajamentul SUA în favoarea refugiaților ucraineni după războiul pornit de Vladimir Putin.

Casa Albă a anunțat că Ashley Biden nu va fi în această vizită importantă în Europa a Priemi Doamne după ce a avut un „contact apropiat” cu o persoană testată pozitiv la COVID-19.

Ashley Biden, în vârstă de 40 ani, a fost testată negativ la COVID-19, a mai precizat Casa Albă.

„Cu toate acestea, la recomandarea medicului său şi dintr-un exces de precauţie, ea nu va călători cu mama sa în Europa”, a mai transmis Casa Albă.

Prima Doamnă Jill Biden ajunge astăzi în România după ce a plecat către Europa în cursul nopţii de la Washington. Aceasta a transmis vineri, într-un mesaj pe contul său oficial de Twitter, că dorește să petreacă Ziua Mamei alături de mamele și copii ucraineni, refugiați, „nevoiți să fugă din calea războiului lui Putin”.

Soţia preşedintelui Joe Biden se va întâlni cu membri ai personalului militar şi diplomatic american, cu refugiaţi ucraineni, cu lucrători umanitari şi profesori.

Jill Biden sa se va întâlni vineri, în România, cu militari americani la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, după care se va îndrepta spre Bucureşti, unde va avea întâlniri cu oficiali ai guvernului român, cu membri ai ambasadei Statelor Unite, cu lucrători umanitari şi cu profesori care lucrează cu copii ucraineni refugiaţi.

Jill Biden în România - Prima Doamnă a Statelor Unite vine astăzi în țara noastră - Care este programul vizitei