MENIU

Fifor pune tunurile pe polițiști: "Copilul a acționat corect, reacția politiștilor nu a fost bună"

Mihai Fifor i-a criticat marți pe politiștii care au vorbit cu Alexandra la telefon. "Polițiștii nu au știut să lucreze. Este opinia mea. Nu au fost pregătiți pentru un astfel de caz. Copilul a acționat corect, reacția polițiștilor nu a fost aceea care trebuie".

Mihai Fifor, i-a criticat marti pe politistii care au vorbit cu Alexandra la telefon.„Politistii nu au stiut sa lucreze. Este opinia mea. Nu au fost pregatiti pentru un astfel de caz. Copilul a actionat corect, reactia politistilor nu a fost aceea care trebuie".

Noul ministru interimar al Internelor, Mihai Fifor, a declarat marti la Antena 3, legat de cazul Alexandrei, că este lipsa mare de personal la dispeceratele 112 si ca se vor lua masuri `bruste' la minister:

Nu sunt momente usoare, este complicat pentru MAI.

Ce s-a intamplat la Caracal, o tragedie cutremuratoare, ne arata ca e nevoie de o interventie rapida, abrupta, in reasezarea unui sistem de ordine si siguranta publica.

S-a dovedit ca exista nenumarate disfunctii care din pacate duc la astfel de tragedii.

A fost un cumul de factori care a dus la tragedia de la Caracal. E o eroare in zona politiei, in zona procurorilor, in zona judecatorilor, e eroare la 112.

Azi discutam foarte aplicat cu ordonanta de infiintare a 112, sunt din pacate lucruri care nu s-au facut la timp, e lipsa mare de personal la dispecerate. Am discutat mult cu Raed Arafat, care cunoaste foarte bine sistemul 112. Nu poti sa ai nevoie de 10 oameni si incadrarea sa fie de 5 oameni si sa ii rotesti ca sa acoperi turele.

Nu vrem sa politizam, vrem sa facem lumina cat mai clar. Indiferent cine a gresit, vor plati.

Va spun ca fara niciun fel de rezerva declaram razboi tuturor celor care incalca legea, retelelor de criminalitate si de carne vine. Se vor lua masurile cele mai aspre.

E nevoie de reformarea rapida a ministerului de Interne, pornind de la pregatirea agentilor pana la echipamentul lor

Mihai Fifor, a anunțat marți că are mandat din partea premierului să inițieze „un proces radical de luptă” împotriva criminalității și de reformare a sistemului.

„Am preluat interimatul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a solicitării Prim-ministrului Viorica Dăncilă. Vă asigur că vom continua toate cercetările necesare în cazul din Caracal, pentru identificarea adevărului și pentru sancționarea tuturor celor care nu au acționat profesionist și eficient în acest caz. Am mandat din partea Premierului să inițiez un proces radical de luptă împotriva criminalității și de reformare a sistemului.

De asemenea, din respect pentru familiile victimelor și pentru cetățenii care urmăresc evoluțiile, mă angajez să asigur o mai mare transparență în comunicarea periodică în acest caz. Vom pune la dispoziție constant informațiile oficiale care ies la iveală din demersurile pe care le facem. Onoare si Patrie!”, a scris Fifor pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre:
Caracal Mihai Fifor politisti caracal