MENIU

Fetiță de 3 ani, găsită de polițiști pe marginea drumului, în papuci și halat - De ce a plecat de acasă

Fetiță de 3 ani, găsită de polițiști pe marginea drumului, în papuci și halat - De ce a plecat de acasă

O fetiță de doar trei ani a fost găsită de doi polițiști pe marginea unui drum din județul Buzău. Copila era îmbrăcată sumar, doar cu un halat de baie, un tricou și avea un ghiozdan în spate. 

Fetița de trei ani din Buzău a fost găsită de polițiști cu ghiozdanul în spate, la marginea unui drum. Aceasta plecase de acasă, fără știrea părinților, ca să-și urmeze fratele mai mare la școală. Copila a reuşit să iasă din casă, încălţată în papuci şi îmbrăcată cu un halat, şi apoi a plecat pe drum. Micuța a ajuns într-un final acasă, după ce doi polițiști au văzut micuța pe marginea drumului.

Cei doi polițiști din Buzău au dus copila înapoi în brațele părinților ei, care nu știau nimic de dispariția acesteia. Înghețată de frig și fără să știe unde se află, fetița le-a spus celor doi agenți că vrea să se ducă la școală după fratele ei.

Oamenii legii s-au oprit din misiunea pe care o aveau și au dus fata acasă.

Părinții acesteia au avut un șoc și o bucurie atunci când au primit-o de la oamenii legii. Micuța Ema este din comuna Scutelnici și abia așteaptă să înceapă școala ca să meargă cu fratele ei. 

„Are 3 ani şi încă nu merge la şcoală, deşi, după cum vedeţi, şi-ar dori...

O zi de duminică...Mihaela şi Adrian, polițiști în Buzău, se îndreptau spre o intervenție prin apelul 112, doar că, pe traseul de deplasare, s-au confruntat cu o situaţie ce i-a determinat să pună stop o clipă, se impunea o prioritizare a urgenţelor: o fetiţă de 3 ani, în haine de casă, dar cu ghiozdan în spate, stătea singură în proximitatea drumului judeţean 203D. Astfel, alți colegi au fost redirecționați către adresa indicată prin 112.
Mititica stătea îngândurată și se uita lung la drum. Multe cuvinte nu au reușit să scoată de la ea, așa că Mihaela a urcat-o în autospecială, pentru a o adăposti de frigul lui februarie şi au pornit împreună în căutarea părinţilor.
Mare a fost surprinderea, teama, dar şi recunoştinţa din ochii acestora, când au văzut poliţiştii la poartă, de mână cu mezina familiei.
Dornică să îşi urmeze fratele mai mare la şcoală, într-o secundă de neatenţie, plecase din camera în care se juca, a desfăcut zăvorul porţii şi a pornit la drum, neștiind că fratele ei nu plecase la școală în ziua respectivă, ci era cu tatăl plecat în oraș.
Ne bucurăm enorm pentru sincronizarea de care au avut parte și povestea are un happy end!
Să-i supraveghem cu atenţie, sunt mici, dar au pasul iute!
Şcolari sau nu, cu toţii sunt în grija noastră, a părinţilor, a cadrelor didactice, a poliţiştilor”, a transmis Poliția Română într-un mesaj pe pagina de Facebook.
Mai multe articole despre:
fetita buzau politie fetita gasita scoala politia romana