MENIU

Fenomene extreme peste România - De la vijelii la caniculă - Meteorologii anunță ce urmează: "Regim termic excesiv de ridicat"

Canicula

Meteorologii anunță că fenomenele extreme vor continua pe teritoriul României și zilele următoare. Temperaturile sufocante se mențin în zona de sud.

"Am avut ieri o zi destul de agitată din punct de vedere al regimului termic și al precipitațiilor. Cantități mari de apă în interval de timp scurt, căderi de grindină, doar vântul a fost ceva mai ponderat. Regimul termic excesiv de ridicat, 40 de grade în Lunca Dunării, 36-37 de grade și în Capitală. Rămâne în vigoare codul de caniculă, ne vom confruntă cu disconfort termic, temperaturi între 34-38 de grade în jumătatea de sud a țării. 
 
Un aer ceva mai respirabil în Moldova, în partea de Nord, către Bucovina, 27-28 de grade, în timp ce aici, în Sud, atmosfera e în continuare încinsă și nu se întrevede un pasaj frontal, un front atmosferic prin care să fie transportat spre țară noastră un regim de aer ceva mai rece.
 
În ceea ce privește instabilitatea atmosferică, o veste ceva mai bună e faptul că presiunea atmosferică e în creștere ceea ce presupune diminuarea posibilității formării norilor de furtună. Aria unde s-ar putea formă aceștia e tot mai restrânsă", a declarat Viorica Dima, meteorolog de serviciu ANM.
Mai multe articole despre:
meteorologi anm canicula